10 redenen om op vakantie te gaan in Qatar

Qatar

Bezienswaardigheden

Doha in Qatar biedt veel bezienswaardigheden en fotomomenten: moskeeën, musea, traditionele gebouwen, moderne winkelcentra, groene parken, de levendige steegjes van de soeks of de dhows (houten zeilschepen) in de baai voor Doha. De zeven kilometer lange Corniche-promenade en de parken trekken zowel inwoners als bezoekers aan. Vooral bij zonsondergang is een dhow-trip aan te raden om het panorama van de verlichte skyline vanaf het water te bewonderen.

Cultuur

  • Het Museum voor Islamitische Kunst (MIA) toont in zijn tentoonstelling enkele van de mooiste islamitische kunstwerken en objecten van over de hele wereld. Het museum is gevestigd in een onmiskenbaar gebouw ontworpen door de Amerikaanse sterarchitect I.M. Pei ontwierp gebouw aan de Corniche.
  • Verdere collecties wachten op bezoekers in het Mathaf Arab Museum of Modern Art, in het Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum, in de Al Markhiya Gallery, in de Al Riwaq Doha in de onlangs geopende brandweerkazerne en in het Souq Waqif Art Center.
  • Het culturele dorp Katara biedt locaties voor culturele evenementen zoals theater- en operavoorstellingen, concerten en filmfestivals. Maar ook Katara is een bezoek waard vanwege het talrijke entertainmentaanbod, het prachtige strand en het culinaire aanbod.

Levend cultureel erfgoed

  • Traditie en cultuur zijn springlevend in Qatar. Veel nadruk wordt gelegd op traditionele waarden zoals gastvrijheid en hoffelijkheid.
  • In Souq Waqif kunnen bezoekers een levendige sfeer verwachten met een verscheidenheid aan kleuren, geluiden en smaken van een traditionele bedoeïenenmarkt, talloze winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.
  • De houten dhows varen voor de Corniche uit en herinneren aan de geschiedenis van Qatar als een groot zeevarend en handelsland.
  • Traditionele bezigheden zoals kamelenraces en valkerij zijn erg populair.
  • De kunstnijverheid, maar ook muziek en dans zijn alomtegenwoordig.

Natuur

In Chaur al-Udaid, de binnenzee, dringt de zee tot diep in de woestijn door. Dit waterlandschap in het uiterste zuidoosten van het land is alleen met een terreinwagen dwars door het land over de duinen te bereiken. Andere natuurlijke schoonheden van Qatar zijn de imposante, 40 meter diepe vezelgipsgrotten bij Dahl Al Misfir en de mangrovebossen van Al Thakira. Door het droge klimaat en de schaarse vegetatie is de diversiteit aan flora en fauna beperkt. Het typische nationale dier, de oryx, werd in de jaren zeventig in het wild uitgeroeid. Sinds 1980 zijn er dankzij een fokprogramma op de oryxfarm weer langzaam groeiende voorraden geregistreerd. Toch is het vandaag de dag nog steeds een zeldzaam gezicht. In het wild kunt u ook vossen, jerboa, reptielen en een aantal trekvogels tegenkomen, zoals. B. Flamingo’s.

Historische locaties

Al Zubarah ligt ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Doha. Het fort staat sinds 2013 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er worden nog steeds opgravingen gedaan om gebouwen te ontdekken in de ommuurde stad die ooit een bloeiende parel en handelshaven was. Andere imposante verdedigingswerken zijn Fort Al Wajbah, waar de Ottomanen in 1893 werden verslagen, Fort Umm Salal Mohammed ongeveer 15 kilometer ten noorden van Doha en de nabijgelegen Barzan-toren. In de hoofdstad zelf kunnen bezoekers Doha Fort in Al Bidda en Al Koot Fort in het stadscentrum bezoeken.

Woestijn

Een rit vol adrenaline in een terreinwagen door de duinen hoort gewoon bij een bezoek aan Qatar. Verschillende gekwalificeerde touroperators ter plaatse bieden excursies van een halve of hele dag in de woestijn of langere tours met overnachtingen. Maar niet alleen een achtbaanrit over de duinen, ook een kameelrit, sandboarden of quad-excursies staan ​​op het woestijnprogramma. Gasten genieten van een onvergetelijke zonsondergang en sluiten de dag af met een barbecue onder de sterrenhemel.

Winkelen

Doha biedt een verscheidenheid aan moderne winkelcentra en soeks. Populaire souvenirs zijn tapijten en stoffen, gouden en zilveren sieraden, Arabische koffiepotten, gebedskralen, juwelendoosjes met gedetailleerd inlegwerk, miniatuur dhows, koperen voorwerpen en regionaal handwerk.

Sportfaciliteiten

Na de succesvolle Asian Games in Doha in 2006, is Qatar nu populair Organisator van belangrijke jaarlijkse evenementen zoals golf, tennis, motorbootraces, rally’s, motorraces en wielrennen. De warme wateren van de Arabische Golf zijn ideaal voor alle soorten watersporten. De Doha Golf Club, de thuisbasis van het Europese PGA Qatar Masters Tournament, en het Khalifa International Tennis and Squash Complex, waar het ExxonMobil ATP-tennistoernooi plaatsvindt, zijn beide open voor bezoekers.

Luxe hotels

Zeer luxe hotelbedrijf met voornamelijk 4- en 5-sterrenhotels van de merken Four Seasons, Hotels Hyatt, Intercontinental, Ritz Carlton, Kempinski, Shangri-Lan, Banyan Tree en nog veel meer. m.Ze overtuigen met veel comfort, eersteklas service en een overvloed aan voorzieningen. Veel van de toonaangevende accommodaties bieden ook luxe spa’s met een breed scala aan behandelingen. Qatar is een uiterst gezinsvriendelijke bestemming. Kinderzwembaden, veilige, goed uitgeruste speeltuinen, babysitservices, kindermenu’s en andere faciliteiten en diensten zijn standaard in veel hotels.

Restaurants

Qatar heeft een opmerkelijk culinair aanbod te bieden – van coffeeshops tot sterrenrestaurants en specialiteitenrestaurants. Vrijwel elke internationale keuken is hier vertegenwoordigd, evenals talloze restaurants met typische Midden-Oosterse specialiteiten. In de hotels bevinden zich veel internationale, bekende restaurants zoals Nobu, Hakkasan of Nozomi. Maar gasten moeten zeker de diverse restaurants buiten hun accommodatie uitproberen.