Fietsenwerkplaats Bikkels & Bikes opent De Leuke School

Jongeren in de fietsenwerkplaatsen van Bikkels & Bikes zijn niet gek op school, maar op verzoek verzinnen ze met gemak een lijst thema’s waarin ze les zouden willen krijgen. Het is de basis van De Leuke School, die binnenkort opent.

 

Wiskunde, spelling en biologie. De jongeren van fietsenwerkplaats Bikkels & Bikes in Groningen moeten er weinig van hebben. Ze weten wel iets leukers dan school. Totdat ze de vraag krijgen wat voor soort lessen ze wél interessant zouden vinden. Zonder schroom lepelen ze onderwerpen op, veelal van praktische aard, die in het gangbare onderwijs amper aan bod komen: hoe leer ik om níet te schelden tegen een politieagent, wat te doen als mijn ouders bonje hebben of hoe hou ik mijn mobiele kosten in bedwang? Belangrijke items voor De Leuke School die jongeren wil bekwamen in levenslessen en voor de zomer begint.

 

De Leuke School is een initiatief van Agnes Nanninga (47) en Erwin Grose (48) van de Stichting Goed Bezig uit Groningen. Ze zijn bezig om hun idee te concretiseren. Zo zijn de eerste lessen in de maak en hebben ze de wens om De Leuke School her en der in het land te vestigen. Er ligt 30.000 euro subsidie van de Vinci Foundation klaar om het project op te zetten. „Onze doelgroep heeft geen zitvlees, dus zeker geen lessen in een saai klaslokaal. Denk eerder aan een fietstocht naar Garmerwolde waar aan een picknicktafel dit soort levenswijsheden worden besproken. Of tijdens het werk of desnoods in de sportschool”, verduidelijkt Nanninga.

 

>>> lees het hele artikel op Blendle

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square